Stijl

Moet je jezelf nou enorm specialiseren of is het beter om te laten zien dat jij je stijl aan kan passen aan andermans projecten? Moet je realistisch werk maken of juist stilistisch? Misschien zelfs… cartoony?

Die vragen zijn heel begrijpelijk. Wat geeft nou de meeste zekerheid binnen de games industrie?

Nou, gelukkig is het antwoord daarop zeer makkelijk!

Het ligt eraan!

Fijn hé?

Okay, ik leg het iets verder uit: Als jij enorm specifiek bent in het soort werk dat je maakt, en niemand doet dat even goed als jij – dan heb je ook weinig concurrenten. Door enorm te focussen op een enkel onderwerp kan je dus een niche veroveren, en als opdrachtgevers iemand binnen die niche nodig hebben weten ze dat jij de beste keuze bent.

Maar moet je nou realistisch of stilistisch werken!?

Als jij de beste bent in jouw niche maakt dat echt niet uit welke stijl het is. Of met andere worden, kies gewoon hetgeen dat jou het beste ligt!

Als jouw lievelingsspellen allemaal cartoony zijn, en het aller liefste zou je voor een bedrijf willen werken die dat soort games maakt, waarom zou je dan nog realistisch werk neer zetten?

Daarbij moet wel gezegd worden – gevarieerd werk tonen kan het voordeel hebben dat je breder inzetbaar bent, en dan zijn er meer bedrijven waar je potentieel voor zou kunnen werken.

Dus zo heel simpel was het eigenlijk toch niet.

Hmmm.

Als je pas net klaar met je studie bent is mijn aanname dat je waarschijnlijk nog niet een niche hebt gevonden waarbinnen jij de aller beste bent.

Een idee zou kunnen zijn om iets gevarieerder te zijn in je stijl aan het begin en in de tussentijd jouw niche te ontdekken en veroveren.

Heb jij al een niche waarbinnen jij excelleert? En je krijgt er energie van om juist dat te doen? Misschien is het juist dan een goed idee om je hiermee te profileren om te zien, of je er stabiel werk mee kan landen!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Charona Poeran
Charona Poeran
3 years ago

De aanname dat een student na zijn studie nog niet zijn stijl/niche heeft gevonden, is bij mij niet per se waar, ook al begrijp ik de redenatie. Na 4 jaar een game art opleiding te hebben gedaan en verschillende dingen te hebben uitgeprobeerd, heb ik uiteindelijk mijn richting en stijl gevonden waar ik zelfverzekerd in ben.