Netwerken

Om goed de haven te verlaten zal je contacten moeten hebben – klanten, zakenpartners, mentors, noem maar op. Je zult dus moeten netwerken…

Maar wat is netwerken, waarom is het belangrijk en hoe doe je het?

Wat is netwerken?

Netwerken is het opbouwen van relaties die relevant zijn voor jou doel. Zo kan netwerken bij voorbeeld erover gaan om klanten op de hoogte te brengen over jouw product of om gelijken te vinden, die jou kunnen adviseren en je werk kunnen beoordelen.

Waarom is netwerken belangrijk?

Als freelance game artist is een van je grootste doelen om werk te zoeken. Dit kan gebeuren via online job listings of doordat je een tof portfolio hebt dat ontdekt kan worden door studio’s.

Of je kan er actief voor zorgen dat mensen je persoonlijk kennen en zien, dat je goed werk levert. Dan kunnen zij juist jou opzoeken wanneer ze een opdracht hebben die bij je past.  

Hoe netwerk je dan?

Er zijn verschillende netwerk methodes die je kunt gebruiken – sommige waarmee je vooral initieel en persoonlijk contact legt, andere waarmee je laat zien dat je consistent werk levert.

Ga naar een van de volgende pagina’s voor meer informatie, en kies een (of meerdere) netwerk methodes die jij wilt gaan gebruiken.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments